19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Forțele de ordine, acțiune în trafic. Peste 400 de mașini verificate și aproape 500 de persoane legitimate

- Advertisement -

Zi de zi, forțele de ordine din județ continuă să acționeze pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare, în perioada stării de urgență. Numai luni, în intervalul orei 17:00 – 21:00, peste 180 de polițiști, mascați și jandarmi au fost prezenți în ample acțiuni desfășurate în tot județul, iar astfel au fost verificate în trafic peste 400 de autoturisme și aproape 500 de persoane au fost legitimate. S-au aplicat și peste 130 de amenzi, a căror valoare a depășit 120.000 de lei.  

Modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, precum și normelor de conviețuire socială și celor rutiere, au fost verificate de forțele de ordine atât în mediul urban, cât și în cel rural. Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarată că în cadrul acțiunilor, cei peste 180 de polițiști, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au constituit dispozitive pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.

„În intervalul menționat, polițiștii au verificat în trafic peste 400 de autovehicule și au legitimat aproape 500 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 131 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 128.710 lei”, a spus reprezentantul IPJ.

Sursa citată a mai spus că din totalul amenzilor date, 79 au fost doar pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației, impusă de Ordonanța Militară 3 din 2020, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, valoarea acestora fiind de 101.000 lei. Alte 32 de contravenții au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legislației rutiere, iar 14 pentru nerespectarea Legii 61 din 1991 privind ordinea și liniștea publică. În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut opt permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras trei certificate de înmatriculare.

„Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare în vederea asigurării unui climat de siguranță publică, prevenirii și limitării  răspândirii noului Coronavirus și pentru a combatere fenomenul infracțional de orice gen”, a conchis Alexandra Dicu de la IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți