Ordonanțele militare, în continuare încălcate de locuitorii din Olt

Oltenii au continuat, sâmbătă și duminică, să încalce ordonanțele militare impuse ca urmare a prevenirii răspândirii infecțiilor umane cu virusul SARS-CoV-2. Peste 1.300 dintre cetățenii județului au fost verificați dacă respectă măsura autoizolării, carantinării sau a restricției circulației, iar peste 200 dintre ei au fost amendați cu cu peste 300.000 de lei pentru că au fost găsiți pe străzi de forțele de ordine, după ce și-au părăsit locuințele nejustificat.

Peste 1.300 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolări, carantinării instituționalizate, respectiv cea privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost desfășurate sâmbătă și duminică, de oamenii legii. În urma tuturor controalelor, s-au aplicat 213 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 315.000 de lei.

Totodată, au fost efectuate peste o sută de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Din fericire, însă, în acest domeniu nu au fost aplicate contravenții.

Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat zilnic, în zilele de sâmbătă și duminică, controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<