13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Părăsirea fără motiv a locuinței, sancționată drastic și a doua zi de Paște

- Advertisement -

Nici în a doua zi de Paște oltenii nu au fost cuminți, iar cei care nu au respectat măsurile ordonanțelor militare, impuse pentru a preveni răspândirea infecțiilor umane cu COVID-19, au fost din nou amendați de forțele de ordine.  Peste 700 de locuitori ai județului Olt au fost verificați dacă respectă autoizolarea, carantinarea sau restricțiile de circulație, iar aproape 60 dintre ei au fost amendați cu peste o sută de mii de lei, după ce au fost găsiți plimbându-se pe străzi, deși nu ar fi avut voie să iasă din casă.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, luni s-au efectuat peste 700 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării la domiciliu, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma activităților desfășurate, oamenii legii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 109.000 lei. Totodată, au avut loc aproximativ 40 de controale la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență, în acest domeniu nefiind date contravenții.

În a doua zi de Paște, aproape 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți