10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ordonanțele militare, nerespectate de olteni și agenți economici din județ. Au primit amenzi

- Advertisement -

Ordonanțele militare impuse ca urmare a prevenirii răspândirii noului Coronavirus au fost călcate și marți de olteni, dar și de agenți economici din județ. Peste o sută de locuitori din Olt au fost amendați cu aproape 240.000 de lei, după ce au fost găsiți pe străzi, încălcând astfel măsura restricției circulației, iar patru firme au primit contravenții de 15.000 de lei pentru că vindeau ilegal unele produse.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, marți au fost efectuate peste 550 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma controalelor desfășurate, 101 olteni au fost amendați cu 239.000 de lei, pentru că au ieșit nejustificat din casă, nerespectând, astfel, măsura privind restricționarea circulației. Totodată, au fost efectuate aproximativ 60 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență.

S-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, după ce polițiștii au stabilit că acestea comercializau produse în alte condiții decât cele prevăzute de lege.

Marți, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți