3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut la 20, în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Stategică a anunțat joi noi cazuri confirmate cu noul Coronavirus în Olt. În ultima zi, numărul acestora a crescut cu trei și, potrivit oficialilor de la Centru, în județ sunt în prezent 20 de olteni confirmați cu infecția umană cu virusul SARS-CoV-2.

Ultimele trei cazuri confirmate sunt femei, respectiv două din mediul urban – 40 de ani, din Slatina, și 59 de ani, din Caracal, și una din mediul rural – 54 de ani, din Scărișoara. Toate sunt paciente ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde primesc tratament de specialitate.

„În data de 23 aprilie 2020, la nivelul județului Olt au fost confirmate încă trei cazuri cu infecția Covid-19. Vorbim de trei femei în vârstă de 40, 54 și 59 de ani, care sunt internate în Spitalul Covid pentru investigații și tratament. Probele au fost lucrate în cadrul laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» București, cu rezultate pozitive pentru infecția cu noul Coronavirus. Pacienții se află în supraveghere și tratament în Spitalul Covid, iar ancheta epidemiologică este în derulare”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Potrivit unor informații, cele trei femei nu ar fi călătorit în străinătate în ultima perioadă și, probabil, s-au infectat cu virusul Covid-19 după ce au intrat în contact cu alte cazuri confirmate.

Pe lângă cele 20 de cazuri confirmate până joi, în Olt mai este încă o persoană confirmată cu Covid-19, însă aceasta este raportată acum de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj. De la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de Coronavirus, persoana în cauză, respectiv un bărbat de 46 de ani, din Caracal, s-a aflat într-un centru de carantină din localitatea doljeană Calafat, motiv pentru care îl raportează specialiștii în sănătate publică din județul vecin.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți