14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Forțele de ordine, acțiuni punctuale în județ. Zeci de amenzi aplicate după legitimarea a sute de persoane

- Advertisement -

Polițiștii, jandarmii, militarii, polițiștii locali și mascații au organizat, joi, mai multe acțiuni punctuale în județul Olt, în cadrul acestora fiind aplicate zeci de sancțiuni contravenționale, după ce au fost legitimate sute de persoane, iar alte peste o sută de mașini au fost verificate. Scopul misiunilor oamenilor legii a fost acela de a preveni și combate faptele antisociale, a asigura climatul de ordine publică și siguranță rutieră, precum și a verifica măsurile legale impuse prin ordonanțele militare, în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că acțiunile forțelor de ordine publică s-au desfășurat, în sistem integrat, în municipiile Slatina și Caracal, orașele Balș, Potcoava și Corabia, precum și în comunele limitrofe.

„Peste 120 de polițiști, jandarmi, militari, polițiști locali, precum și trei grupe de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt au  acționat preventiv, dar și pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, normele privind circulația rutieră și pe cele de conviețuire socială”, spune reprezentantul IPJ.

Pe timpul misiunilor punctuale, oamenii legii au legitimat aproximativ 350 de persoane și au controlat nu mai puțin de 140 de autovehicule.

Au fost constatate nereguli, cele mai multe oltenilor care au ieșit din casă nejustificat și au fost găsiți pe străzi, fiind date aproape 50 de amenzi. „Pentru neregulile constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare 3 din 2020, valoarea totală a acestora fiind de 96.000 de lei”, a adăugat Alexandra Dicu.

Acțiunile forțelor de ordine vor continua și perioada următoare în vederea asigurării unui climat de siguranță publică și pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți