8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți 82 de olteni, amendați după ce au părăsit domiciliul fără motiv

- Advertisement -

Oltenii au continuat vineri să încalce ordonanțele militare impuse pentru a preveni răspândirea infecției umane cu SARS-CoV-2. 82 au fost amendați pentru că au fost găsiți pe străzi, părăsind locuința nejustificat. Și o societate comercială care a încălcat legea a fost sancționată contravențional în urma verificărilor forțelor de ordine.  

Aproximativ 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat vineri controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

În total, oamenii legii au desfășurat 643 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. Ca urmare a acestor activități, s-au aplicat nu mai puțin de 82 de amenzi, în cuantum de 144.000 de lei, oltenilor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Totodată, forțele de ordine au verificat 80 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Un singur agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți