10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ordonanțele militare, încălcate din nou. Peste 70 de olteni, dar și trei firme, au fost amendate

- Advertisement -

Ordonanțele militare care au fost impuse de autorități, în vederea prevenirii răspândirii noului Coronavirus, sunt mereu încălcate de locuitorii Oltului. Doar sâmbătă, peste 70 dintre olteni au fost amendați pentru că au fost găsiți, de forțele de ordine, pe străzile județului, după ce și-au părăsit locuințele fără a avea un motiv întemeiat. De asemenea, și trei societăți comerciale din Olt au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea legii.

330 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost efectuate sâmbătă de oamenii legii. În urma acestor activități, s-au aplicat 74 de amenzi, în valoare de 158.500 de lei, persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Totodată, s-au desfășurat peste 100 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență, iar trei agenți economici au primit contravenții de 30.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat sâmbătă controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți