17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

261 de contacți în familiile angajaților fabricii de confecții din Caracal, izolați la domiciliu

- Advertisement -

Sunt cunoscute opt cazuri confirmate cu noul Coronavirus la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, ultimele șapte fiind doar sâmbătă, după ce au intrat în contact direct cu femeia de 59 de ani, din localitate, care a fost diagnosticată cu acest virus joi, iar în acest caz specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au deschis o anchetă epidemiologică, care deocamdată este în desfășurare. Până acum, sunt 261 de contacți de familie ai celor 88 de angajați trimiși acasă ca urmare a închiderii fabricii pentru dezinfecție, iar cu toții sunt acum în autoizolare.  

„În ceea ce privește cazul fabricii de textile din muncipiul Caracal, precizăm că ancheta epidemiologică a DSP Olt a fost extinsă, astfel că, au fost identificați  un număr de 261, contacți de familie ai celor 88 de angajați, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu. În continuarea anchetei epidemiologice sunt în curs de identificare alți contacți direcți ai angajaților”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Sursa citată a venit cu lămuriri și în privința posibilității contactării virusului ca urmare a unei delegații efectuată recent de o angajată a unei firme din localitatea gorjeană Motru, unde activitatea a fost suspendată ca urmare a confirmării unor cazuri de Coronavirus și aici. „Cu privire la apariția în mass-media locală a unor informații referitoare la posibila sursă de infectare cu virusul Covid-19, în cazul fabricii de confecții textile din Caracal, precizăm că DSP Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecții textile, s-a deplasat, în delegație, o angajată de la o firmă dintr-un alt județ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive. Menționăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcția de Sănătate Publică Olt este în curs de desfășurare”, se mai precizează în comunicatul instituției Guvernului în teritoriu.

În sensul identificării sursei de infectare în acest caz, prefectul de Olt Florin Homorean a dispus Inspectoratului de Poliție Județean Olt, declanșarea unei anchete, încă de sâmbătă. „Toate informațiile și măsurile dispuse cu privire la acest aspect vor fi comunicate în timp util, la finalizarea anchetei”, se arată în comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți