10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte amenzi pentru 90 de olteni și cinci firme din județ, pentru nerespectarea ordonanțelor militare

- Advertisement -

Forțele de ordine publică din Olt continuă să dea amenzi oltenilor, dar și agenților economici din județ, care continuă să nu respecte ordonanțele militare impuse în vederea prevenirii răspândirii noului Coronavirus. Doar în ultima zi a săptămânii trecute au fost aplicate 90 de contravenții persoanelor care au fost găsite plimbându-se pe străzi, după ce au părăsit nejustificat domiciliile, dar și cinci firme oltene care au încălcat legea au fost amendate.

Aproximativ 650 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost efectuate duminică de oamenii legii, potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt.

În urma acestor activități, s-au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 145.500 lei. Totodată, au fost desfășurate peste 80 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență.

Cinci agenți economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 20.500 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Pe parcursul zilei de duminică, peste 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți