8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ultimele trei cazuri de Covid-19, contacți de familie ai persoanelor deja infectate cu virusul

- Advertisement -

Prefectura Olt a venit cu noi detalii despre ultimele trei cazuri de Coronavirus confirmate în județ, iar potrivit autorităților este vorba de contacți de familie ai persoanelor deja îmbolnăvite cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu au menționat că s-au găsit și cele două cazuri care au fost anunțate oficial, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba de pacientul de 46 de ani, din Caracal, care în ultima perioadă a fost raportat de specialiștii DSP Dolj, dar și de o persoană bolnavă din județ, care este internată într-un spital din București.  

Conform datelor transmise Prefecturii Olt de Direcția de Sănătate Publică Oltpână luni, 27 aprilie, în județ au fost confirmate 36 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, zece persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unități medicale din țară, unde au primit tratament de specialitate, iar celelalte 26 diagnosticate pozitiv cu Coronavirus se află internate în spital, pentru terapie.

Cele trei cazuri noi confirmate luni sunt contacți de familie ai persoanelor care până acum s-au îmbolnăvit cu virusul SARS-CoV-2, anunță Prefectura. „De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în Olt, luni au fost înregistrate alte trei noi cazuri de îmbolnăvire, contacți de familie ai persoanelor anterior declarate infectate cu virusul Covid-19”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

Sursa citată a venit și cu precizări legate de alte două cazuri care au fost confirmate sâmbătă și pe care autoritățile sanitare din județ nu le găsea. „În ceea ce privește numărul de 22 de cazuri transmise prin buletinul de presă din data de 25 aprilie, de Grupul de Comunicare Strategică, pentru care am menționat în comunicările anterioare că pentru două dintre acestea pot exista confuzii legate de domiciliul sau spitalul în care se găsesc internate,  precizăm că, pe de o parte este vorba despre cel de-al 12-lea caz aflat în evidențele DSP Dolj, iar pe de altă parte este vorba despre o persoană care, la data recoltării testului și confirmării pozitive, nu se afla în județul Olt, însă, a fost atribuită județului nostru, conform domiciliului din actul de identitate. Aceasta este internată în spital (din Capitală n.r.)”, mai declară reprezentanții Prefecturii Olt.

Luni, în Olt, 205 persoane sunt în continuare în carantină instituționalizată, iar alte 600 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, în județ s-au prelucrat 1.002 teste.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți