19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Comuna Dobrun are platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd

- Advertisement -

Primăria comunei Dobrun anunță finalizarea lucrărilor la ceea ce a însemnat obiectivul de investiții „Platformă comunală de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, satul Ulmet, comuna Dobrun, județul Olt”. Recepția finală a proiectului, a cărui valoare se ridică la 1,6 milioane lei, a avut loc miercuri la sediul primăriei oltene, din comisie făcând parte reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliului Județean Olt, Agenției pentru Protecția Mediului Olt, Inspectoratului de Stat în Construcții, Unității Administrativ Teritoriale – comuna Dobrun, constructorul și dirigintele de șantier.

Investiția a fost realizată prin Programul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, dezvoltat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu finanțare din partea Guvernului României, în colaborare cu Banca Mondială, anunță reprezentanții Primăriei Dobrun.

„Această platformă propune depozitarea gunoiului, transformarea lui în compost și folosirea pe terenuri agricole, demers ce are la bază tehnologia de reducere a nitraților în straturile pânzei freatice din perimetrul comunei noastre”, transmit autoritățile locale.

Valoarea obiectivului este de 1.600.000 lei și constă în platformă depozitare cu o suprafață de 500 de metri pătrați și o capacitate de 1.506 metri cubi gunoi de grajd ce provine de la gospodăriile populației și fermele de subzistență. Investiția se bucură și de multe dotări în privința utilajelor care vor opera în cadrul platformei de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, precum tractor cu două remorci, încărcător frontal – volă, cisternă vidanjabilă, mașină de împrăștiat și tocător resturi vegetale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți