27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două angajate de la fabrica de tricotaje și părinții unui jandarm din Dolj, noile cazuri de COVID-19 din Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi, la ora 13:00, ultimele date oficiale privind numărul cazurilor de infecții umane cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate până acum în România, iar potrivit informațiilor furnizate de autoritățile centrale în Olt sunt 42 de cazuri. În județ, sunt cu patru cazuri mai mult față de ziua anterioară, fiind vorba de două angajate de la fabrica de tricotaje din Caracal și părinții unui jandarm din Dolj, confirmat cu noul Coronavirus.

Două dintre cazuri au legătură cu focarul de Coronavirus de la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal. Este vorba de alte două angajate ale societății care au fost diagnosticate cu virusul COVID-19. Cu aceste ultime cazuri, nu mai puțin de 16 persoane au legătură cu ceea ce s-a întâmplat la fabrica de tricotaje, după ce o angajată de la o firmă din localitatea Motru, județul Gorj, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu SARS-CoV-2, a venit aici în delegație.

Primul caz de Coronavirus confirmat la societatea din Caracal a fost confirmat chiar în urmă cu o săptămână, fiind vorba de o contabila în vârstă de 59 de ani, din localitate. Pe 25 aprilie erau diagnosticați cu același virus șapte contacți ai femeii, angajați la Vas Co Tricot, respectiv patronul și șase femei. Încă trei membri ai unei familii, contacți direcți ai unuia dintre salariații fabricii de tricotaje caracalene pozitivați, au fost confirmați luni cu COVID-19, marți și un băiat de 12 ani, contact direct al unui alt angajat a fost diagnosticat cu aceeași boală, iar alte două salariate de la Vas Co Tricot au fost diagnosticate cu virusul miercuri.

Celelalte două cazuri confirmate în rândul oltenilor sunt doi părinți, soț și soție, ai unui jandarm de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova, județul Dolj, confirmat cu noul Coronavirus. Toți trei au domiciliul în municipiul Caracal, spune Petrișor Alexandru, primarul comunei Fălcoiu, localitate în care aceștia au o casă bătrânească în satul Cioroiu. În weeend, părinții militarului, care mai are încă un frate jandarm, se pare că au fost în Fălcoiu, iar la câteva zile au început să prezinte simptomele specifice bolii, iar miercuri au fost diagnosticați cu virusul COVID-19.

Pe site-ul oficial al Grupului de Comunicare Strategică se precizează că în județul Olt sunt 45 de cazuri de Coronavirus sunt confirmate în județ, însă reprezentanții Prefecturii au precizat că trei dintre acestea sunt comunicate eronat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți