12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 90 de locuitori și două societăți din județ, amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare

- Advertisement -

Forțele de ordine publică din Olt au continuat și miercuri să urmărească dacă locuitorii și firmele din județ respectă măsurile prevăzute de ordonanțele militare impuse în vederea prevenirii răspândirii noului Coronavirus. Însă, oltenii continuă să încalce aceste prevederi, peste 90 dintre ei fiind amendați pentru că au ieșit din case și au fostă găsiți pe străzile județului. De asemenea, și două societăți oltene au primit contravenții.    

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, aproximativ 350 de verificări privind modul în care cetățenii respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost efectuate, miercuri, de oamenii legii. În urma activităților, s-au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 164.000 lei.

Verificări au fost desfășurate și la societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județ, privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au dat două amenzi, în cuantum de 2.000 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, transmit autoritățile județene.

Peste 350 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat, miercuri, controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți