14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectura Olt: De 1 mai, respectați măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de ordonanțele militare

- Advertisement -

Dacă anii trecuți oltenii preferau să sărbătorească ziua liberă de 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice, precum serbări câmpenești, petreceri etc., în acest an, din cauza pandemiei de Coronavirus, această zi va fi abordată altfel. Acesta este și motivul pentru care Prefectura Olt face un apel la cetățeni, care trebuie să-și dea seama de ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea lor și a celor dragi.

De aceea, reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu îi sfătuiesc pe olteni să respecte măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de ordonanțele militare.

„Dragi olteni, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, pentru noi toți, haideți să păstrăm distanțarea socială și să evităm aglomerațiile. Este un efort mic în comparație cu beneficiile obținute pentru sănătatea și viața noastră. Dacă mergeți la cumpărături respectați regulile stabilite de comercianți și păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți cumpărători. Acordați prioritate persoanelor în vârstă în magazine, în intervalele dedicate lor, și nu aglomerați casele de marcat deschise special pentru ele. Pentru sănătatea dumneavoastră, vă rugăm să purtați mijloace de protecție individuală – mască facială, mănuși sau alte materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului – și să vă deplasați doar pentru nevoi ce nu suportă amânare”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Olt.

Forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale vor continua și de 1 Mai să acționeze pentru siguranța locuitorilor județului Olt atât în punctele fixe de control, cât și patrulând în echipe mixte. Sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei și nu se va arăta nici o toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de infecția umană cu virusul COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți