11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Circa 11% dintre contractele de muncă, suspendate în perioada stării de urgenţă

- Advertisement -

Aproximativ 11% dintre contractele muncă din judeţul Olt au fost suspendate în perioada stării de urgenţă, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt la solicitarea AGERPRES.

În judeţul Olt sunt în prezent 7.490 de angajatori activi şi 77.795 de contracte de muncă active, a precizat şeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Acesta a spus că numărul total de contracte de muncă suspendate în perioada stării de urgenţă este de 9.853, dintre care 7.695 au fost suspendate din cauza întreruperii temporare a activităţii.

Potrivit informaţiilor transmise joi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, pentru luna martie angajatorii au solicitat plata şomajului tehnic pentru 8.426 de angajaţi, iar aceste plăţi au fost efectuate, iar pentru luna aprilie, angajatorii vor solicita plata şomajului tehnic pentru salariaţi în luna mai.

Proporţia de contracte de muncă suspendate, mai mică în judeţul Olt faţă de alte judeţe din ţară, poate fi explicată prin ponderea redusă a sectorului turistic în economie, precum şi prin faptul că o parte dintre marii angajatori de pe platforma industrială (producătorii de aluminiu, ţevi de oţel) şi-au continuat activitatea.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți