19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de olteni și doi agenți economici din județ, amenzi pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare

- Advertisement -

Oltenii, dar și societățile comerciale din județ, care nu respectă prevederile ordonanțelor militare impuse pentru a preveni răspândirea infecțiilor umane cu virusul SARS-CoV-2, au fost din nou amendați de oamenii legii. Doar în cursul zilei de sâmbătă, s-au aplicat peste o sută de sancțiuni persoanelor care au fost găsite plimbându-se nestingherite pe străzile județului, după ce și-au părăsit locuințele fără un motiv întemeiat, însă au primit contravenții și două firme care au încălcat legea.

Peste 1.200 de verificări privind modul în care cetățenii respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost efectuate sâmbătă de forțele de ordine, spun reprezentanții Prefecturii Olt.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 113 amenzi persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 185.000 lei. Totodată, s-au desfășurat peste 40 de verificări în domeniul combaterii criminalității economice la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență.

Doi agenți economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12 din 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Sâmbătă, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți