18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primul deces din cauza virusului SARS-CoV-2 în Olt. Este vorba de femeia din Scărișoara

- Advertisement -

Județul Olt înregistrează primul deces din cauza Covid-19. Este vorba de femeia de 54 de ani, din comuna Scărișoara, care a fost diagnosticată cu virusul în data de 23 aprilie și a murit în cursul zilei de duminică.

Pacienta se afla internată la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova și, inițial, a fost internată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Cazul femeii de 54 de ani, din Scărișoara, este cel ultimul deces înregistrat la nivel național, respectiv cel cu numărul 790.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia care avea comorbidități hipertensiune arterială și obezitate a fost internată pe 21 aprilie, prin Unitatea Primiri Urgențe, la Spitalul Slatina – Secția ATI, în stare gravă, intubată, în data de 24 aprilie fiind transferată la Spitalul „Victor Babeș” Craiova.

Pacientei i-au fost recoltate probe pentru testul Coronavirus pe 22 aprilie, ziua următoare aceasta fiind confirmată cu virusul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Pe 3 mai, femeia din Scărișoara a decedat.

Începând cu luna martie și până acum, familia acesteia a trecut prin două perioade de izolare la domiciliu. Prima dată a fost când s-au întors din Anglia, iar a doua oară după cea a fost depistată pozitiv cu virusul Covid-19. Acum, familia a început procedurile de înmormântare a femeii, înhumarea având loc în condiții speciale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți