10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi pentru zeci de olteni care au ieșit din locuință nejustificat

- Advertisement -

Locuitorii județului Olt sunt amendați în fiecare zi pentru nerespectarea ordonanțelor militare impuse pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus, numai duminică fiind sancționați peste 90 de olteni care au ieșit din casă fără motiv, cu aproximativ 150.000 de lei. Totodată, trei societăți comerciale au primit contravenții pentru nerespectarea legii.  

Potrivit ultimelor date oficiale anunțate de Prefectura Olt, forțele de ordine au efectuat, în ultima zi a săptămânii trecute, peste o mie de verificări privind modul în care cetățenii respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. În urma acestor activități, s-au aplicat 96 de amenzi persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 146.500 lei.

De asemenea, s-au desfășurat verificări și în domeniul combaterii criminalității economice la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Trei firme din județ au fost sancționate contravențional cu 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12 din 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Duminică, peste 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți