19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproape 600 de amenzi de peste 760.000 lei, aplicate de oamenii legii în minivacanța de 1 mai

- Advertisement -

În minivacanța de 1 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Pe lângă polițiști la acțiunile în urma cărora au fost date aproape 600 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare a depășit suma de 760.000 lei, au fost prezenți și jandarmi, polițiști locali și militari.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că aproximativ 550 de poliţişti, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat, zilnic, pe raza întregului județ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, impunerea respectării restricțiilor prevăzute de ordonanțele militare, cât și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere cu impact negativ. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii Serviciului Rutier au folosit zilnic șapte aparate radar.

Astfel, în perioada 1 – 3 mai, poliţiştii aflați în serviciu au intervenit la un număr de 191 de solicitări ale cetățenilor, dintre acestea 150 fiind transmise prin apelul de urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 580 de amenzi, în valoare totală de peste 760.000 de lei. În urma abaterilor de la normele privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 30 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Numai în municipiul Slatina, în cele trei zile, 57 de polițiști din cadrul Poliției Slatina, 15 jandarmi, 14 militari și patru polițiști locali au acționat zilnic pentru limitarea răspândirii infecțiilor cauzate de virusul COVID-19, cât și pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Forțele de ordine au legitimat peste 850 de persoane si au verificat aproape 400 de autovehicule care au circulat în municipiul reședință a județului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți