17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbați din Verguleasa și Drăgășani, prinși la pescuit pe râul Olt în perioada de prohibiție

- Advertisement -

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani, din comuna olteană Verguleasa, și din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, au fost prinși la pescuit pe râul Olt, în perioada de prohibiție. Infracțiunile au fost constate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în urma acțiunilor desfășurate în week-end pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, în partea de nord a judeţului Olt.

În noaptea de 2 spre 3 mai, cei șase desfășurau activități de pescuit comercial pe râul Olt, la Verguleasa, cu ajutorul trei ambarcațiuni pneumatice, a cinci unelte de pescuit de tip setcă, confecționate din plasă monofilament cu lungimea totală de 1.429 de metri, și patru unelte de pescuit de tip setcă, confecționate din fir din plastic cu lungimea de 1.755 metri, în perioada de prohibiție.

„Pe numele bărbaților din Verguleasa și Drăgășani au fost întocmite dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Sursa citată a mai spus că în perioada 4 aprilie – 2 iunie, inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol vor fi continuate de jandarmii olteni şi în perioada următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți