15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comisarul șef Nicolae Alexe, înapoi în IPJ Olt. Tribunalul a dispus suspendarea destituirii sale

- Advertisement -

Comisarul șef Nicolae Alexe, fostul adjunct al Poliției Olt, care era la șefia inspectoratului atunci când oamenii legii au intrat în locuința lui Gheorghe Dincă bărbatul din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza, cele două tinere care au dispărut anul trecut după ce au fost luate la ocazie de acesta, a fost repus în funcție. Decizia a fost dată marți de magistrații Tribunalului Olt, care au dispus suspendarea destituirii sale, însă nu este definitivă și poate fi atacată cu rescurs.

Judecătorii Secţiei a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanței de judecată au admis marți cererea de suspendare. „Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziției de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române n.r.) până la soluționarea definitivă a cauzei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în soluția dată de magistrații olteni.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a fost cel care a anunțat că ofițerul Nicolae Eugen Alexe a fost demis din Poliție la începutul unei ședințe de Guvern de la începutul lunii februarie, după ce comisia de disciplină din Poliția Română a finalizat cercetările cu privire la fostul adjunct de la IPJ Olt. Tot atunci, ministrul Vela preciza că vor fi destituiţi din funcţii şi ceilalţi şapte poliţişti implicaţi în cazul de la Caracal. „(…) S-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, (…) inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, spunea atunci ministrul de Interne.

Comisarul șef Nicolae Alexe a fost demis din funcția de adjunct al Poliției Olt imediat după nenorocirea de la Caracal, care a avut loc la sfârșitul lunii iulie 2019. Decizia a aparținut ministrului Afacerilor Interne de la acea vreme, Nicolae Moga. După demitere, ofițerul s-a întors în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate al IPJ Olt, fiind poliţist specializat în combaterea traficului de persoane.

Alexe era la comanda Poliției Olt când a avut loc tragedia deoarece inspectorul şef de atunci, comisarul şef Cristian Voiculescu, era în concediu. Acesta a coordonat activităţile de căutare în privinţa Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a fost răpită şi mai apoi omorâtă de Dincă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți