10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt, detalii despre ultimul caz confirmat cu COVID-19. Are legătură cu focarul de la fabrica de tricotaje din Caracal

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat oficial că în județul Olt a fost înregistrat marți încă un caz cu infecția COVID-19. Din ancheta epidemiologică reiese că este vorba de o femeie, contact cu un caz confirmat cu noul Coronavirus de la nivelul fabricii de textile din municipiul Caracal.

„În data de 3 mai s-a recoltat o probă pentru determinarea infecției cu COVID -19, cu rezultat pozitiv la data de 4 mai. Proba recoltată a fost  lucrată în Laboratorul de Genetică Moleculară Slatina din cadrul Direcției de Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Olt”, se arată într-un comunicat remis de DSP. Pacienta se află în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună, în secția COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde sunt tratați oltenii diagnosticați cu acest virus.

Cu acest caz, nu mai puțin de 19 persoane au legătură, în total, cu focarul de la Vas Co Tricot Caracal, care a izbucnit după ce o angajată de la o firmă din localitatea Motru, județul Gorj, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu virusul SARS-CoV-2, a venit în delegație la firma caracaleană. Dintre cei 19 pacienți, 14 sunt angajați ai fabricii de tricotaje, iar cinci, printre care și un băiat de 12 ani, sunt contacți ai acestora. Primul caz de Coronavirus confirmat la fabrica de tricotaje a fost confirmat pe 23 aprilie, fiind vorba de contabila în vârstă de 59 de ani, din Caracal.

În prezent, în evidența Direcției de Sănătate Publică Olt sunt 47 de cazuri confirmate cu infecția cu noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți