14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Prefectura Olt: Un nou caz de Coronavirus înregistrat în județ și încă un pacient vindecat

- Advertisement -

Prefectura Olt a dat publicității noile date oficiale referitoare la infecțiile umane cu COVID-19 din județul Olt și, potrivit acestora, marți a mai fost confirmată o nouă îmbolnăvire în rândul oltenilor, iar un alt pacient depistat cu același virus a fost declarat vindecat și externat din unitatea spitalicească în care a primit tratament de specialitate.

Cu noua îmbolnăvire confirmată marți, în județul Olt se înregistrează 48 de cazuri de Coronavirus, în privința ultimului fiind vorba de un bărbat din comuna Șerbănești, care a fost testat pentru depistarea virusului la un spital din București, unde a fost internat cu alte probleme de sănătate. Rezultatul pozitiv a fost primit în cursul după-amiezii, iar pacientul a fost preluat de la domiciliul său și transportat la o unitate medicală din județ care tratează astfel de cazuri. Cei doi copii ai săi, o fată și un băiat, soția, dar și tatăl lui, sunt contacții direcți ai acestuia, având în vedere că aceștia locuiesc în aceeași gospodărie.

Pacientul declarat vindecat de COVID-19 și externat marți din unitatea medicală în care a primit tratament de specialitate este unul dintre cei patru membri ai familiei din municipiul Slatina, care au revenit din Anglia și au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Astfel, 13 persoane din Olt s-au însănătoșit după ce au fost diagnosticați cu noul Coronavirus.  

„Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 5 mai, au fost înregistrate două cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID-19 în județul Olt (unul este al unei femei contact cu un angajat al fabricii de tricotaje din Caracal, raportat la ora 13:00 și de Grupul de Comunicare Strategică, și celălalt al bărbatului din Șerbănești n.r.). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană fiind externată astăzi. Totodată, până acum, 34 de persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu COVID-19 se află internate în spital. În județ, a fost înregistrat și un deces al unei persoane confirmate cu virusul Covid-19. Marți, 217 persoane sunt încă în carantină instituționalizată în Olt, iar alte 816 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, în județ s-au prelucrat și 1.224 de teste pentru depistarea noului Coronavirus, dintre care 15 teste în ultima zi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți