7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primii slătineni intră în posesia tichetelor sociale pentru situații de urgență

- Advertisement -

Municipalitatea slătineană a anunțat că de miercuri, 5 mai, a fost demarată acțiunea de distribuire a tichetelor sociale pentru situații de urgență. Valoarea tichetelor este de 300 de lei pentru o persoană și până acum, potrivit directorului Direcției de Asistență Socială a Primăriei Slatina, Nora Popescu, numărul beneficiarilor este de 355.

Potrivit unui comunicat remis de Primărie, operațiunea de distribuire a tichetelor sociale pentru situații de urgență se va desfășura prin intermediul echipelor mixte formate din angajați ai Direcției Asistență Socială Slatina, cu sprijinul angajaților Direcției Poliția Locală, care se vor deplasa la domiciliul persoanelor declarate eligibile în urma verificărilor efectuate în prealabil.

Înainte de distribuirea tichetelor sociale vor fi parcurse următoarele etape: solicitantului îi vor fi date spre consultare și asumare prin semnătură olografă documentele completate telefonic care au stat la baza aprobării acordării dreptului (cererea și ancheta socială); dacă este cazul, solicitarea și scanarea/fotografierea documentelor necesare, în cazul solicitării telefonice sau care nu au fost depuse odată cu cererea.

„Menționăm faptul că distribuirea tichetelor se realizează doar către solicitanții care au parcurs primele doua etape. De asemenea, în posesia tichetelor sociale pentru situații de urgență poate intra doar titularul de dreptului (solicitantul)”, se mai precizează în comunicat.

Tichetele, în valoare cumulată de 300 lei pentru fiecare beneficiar, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de protecție individuală, produse de curățenie și igiena corporala sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți