Încă un deces din cauza COVID-19 în Olt – bărbatul de 57 de ani, din Șerbănești

Județul Olt înregistrează și cel de-al doilea deces din cauza noului Coronavirus. Este vorba de bărbatul de 57 de ani, din comuna Șerbănești, care a murit joi, acesta având și probleme cardiace. Pacientul a fost internat săptămâna trecută pe Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar ulterior la Spitalul Fundeni, unde a fost testat pentru virusul SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv al acestuia fiind primit marți, când acesta se afla la domiciliul său.

Data confirmării cu COVID-19 a fost 4 mai, iar bărbatul din Șerbănești a fost internat la Spitalul Municipal Caracal ziua următoare, atunci când și specialiștii Direcției în Sănătate Publică Olt au fost înștiințați cu privire la acesta.

„Pacientul în vârstă de 57 ani a fost internat în perioada 2 – 4 mai într-o clinică medicală cardiovasculară din București, în scop explorator și evaluare clinică a stării de sănătate, față de afecțiunea de bază. În data de 3 mai a fost testat pentru determinarea infecției cu COVID-19. DSP Olt a fost notificată în data de 5 mai de laboratorul de investigație asupra rezultatului buletinului de analiză, cu rezultat pozitiv pentru infecția COVID-19, ocazie cu care s-a declanșat ancheta epidemiologică în jurul cazului pentru identificarea contacților de spital și de familie. Pacientul se află în Spitalul Caracal, în secția de comorbidități în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună”, transmiteau reprezentanții direcției acum două zile.

Din păcate, joi acesta a decedat, Grupul de Comunicare Strategică anunțând că este cel de-al 873-lea deces înregistrat în România. Bărbatul de 57 de ani, din Șerbănești, avea și boli asociate: cord pulmonar cronic, insuficienţă tricuspidiană severă, neoplasm de colon în observare, sindrom anemic moderat.

Cât a fost internat pe Secția Cardiologie a Spitalului Slatina, acesta a intrat în contact cu 16 angajați ai unității medicale, care acum se află în izolare la domiciliu și au fost deja testați pentru depistarea noului Coronavirus, iar acasă a intrat în contact direct cu patru membri ai familiei – cei doi copii ai săi, o fată și un băiat, soția, dar și tatăl lui, având în vedere că aceștia locuiesc în aceeași gospodărie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<