8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O pensiune din Balș și o firmă de pază din Caracal, amenzi de 180.000 de lei pentru muncă la negru

- Advertisement -

Inspectorii de muncă olteni au primit acceptul Ministerului Muncii, pentru a demara controale în rândul angajatorilor în vederea identificării angajaţilor care au contracte suspendate ca urmare a intrării în şomaj tehnic, dar care merg şi acum la muncă, dar şi pentru a depista persoanele care lucrează fără a avea contracte individuale de muncă. Numai în ultima perioadă, reprezentanţii ITM Olt au aplicat amenzi în valoare de 180.000 de lei la societăţi cu puncte de lucru în oraşul Balş şi în municipiul Caracal.

La Balș a fost amendat patronul unei pensiuni, care asigură servicii de carantinare a persoanelor venite din țările serios afectate de noul Coronavirus, iar în Caracal a fost sancționată contravențional o firmă de pază care este controlată de omul de afaceri Remus Rădoi, zis și Codiță.

În prima situație este vorba de doi angajați care deși aveau contractele suspendate, fiind în șomaj tehnic, se aflau la serviciu, iar în al doilea caz au fost găsiți nu mai puțin de șapte agenți de pază care erau fără contracte de muncă. Societatea de la Balș a primit o amendă de 40.000 de lei, având în vedere că valoare sancțiunii pentru o persoană care muncește la negru este de 20.000 de lei, iar firma lui Codiță de la Caracal a primit o contravenție în valoare totală de 140.000 de lei.

„Am primit o adresă de la Ministerul Muncii prin care se specifică că putem face anumite controale, iar pe muncă nedeclarată ne-au dat acceptul să facem verificări și am început să constatăm nereguli. Totodată, verificăm dacă la lucru se află persoane care se află în șomaj tehnic, având contractul de muncă suspendat. Am găsit în total nouă persoane, șapte la o firmă de pază din Caracal și două la o societate din Dolj, cu punct de lucru la Balș, obiect de activitate servicii de cazare. Ultimii doi de la Balș aveau contractul de muncă suspendat, fiind în șomaj tehnic, iar ceilalți șapte de la Caracal desfășurau muncă nedeclarată, neavând contract de angajare. Pentru fiecare persoană a fost dată câte o amendă de 20.000 de lei, deci în total 180.000 de lei”, a declarat Cristian Ungureanu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Inspectorii de muncă vor desfășura și în perioada următoare astfel de controale, pentru a identifica angajatorii care au la muncă salariați fără forme legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți