11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primul angajat al firmei de tricotaje din Caracal, depistat cu SARS-CoV-2, declarat vindecat şi externat

- Advertisement -

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au anunţat că, până acum, în judeţ sunt confirmate 48 de cazuri cu noul Coronavirus, iar joi încă un oltean diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2 a fost declarat externat şi vindecat din unitatea medicală în care a primit tratament de specialitate.

Pacientul, care a fost internat în Spitalul „Victor Babeş” Bucureşti şi externat joi, este patronul firmei de confecţii textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, cel care a intrat în contact direct cu primul caz înregistrat la fabrică, respectiv contabila de 59 de ani, din localitate, care a fost diagnosticat cu virusul COVID-19 pe 23 aprilie. Nu mai puțin de 19 persoane au legătură, în total, cu focarul de la societatea de confecţii caracaleană, care a izbucnit după ce o angajată de la o firmă din localitatea Motru, județul Gorj, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu acest virus, a venit aici în delegație. 

Cu acest pacient, sunt în total 14 persoane declarate vindecate şi externate din unităţile medicale în care au primiti tratament de specialitate, iar alte 32 diagnosticate pozitiv cu infecția cu SARS-CoV-2 se află internate în spital, pentru terapie. Din cele 48 de cazuri confirmate cu noul Coronavirus, din păcate avem înregistrate şi două decese.

235 de persoane sunt în continuare în carantină instituţionalizată în judeţ, iar alte 823 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, în Olt s-au prelucrat şi 1.255 de teste COVID-19, dintre care cinci în ultima zi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți