3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a semnat contractul de lucrări „Extinderea reţelelor de apă uzată pentru aglomerarea Piatra Olt – Găneasa”

- Advertisement -

Compania de Apă Olt anunţă că miercuri a fost semnat unul dintre cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt în perioada 2014 – 2020”, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), respectiv cel cu numărul 17 – „Extinderea reţelelor de apă uzată pentru aglomerarea Piatra Olt – Găneasa”.  

Potrivit directorului general al CAO, Cătălin Uşurelu, contractul de lucrări 17 a fost atribuit în urma unei licitaţii publice deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu, asocierii societăţilor Wagramer Termo 2000 şi Condor Păduraru. Valoarea contractului este de 26.340.010,97 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi 13% constituie co-finanţare naţională şi 2% constituie co-finanţare de la bugetul local. Durata de execuţie a contractului este de 38 de luni.

„Prin intermediul contractului de lucrări se vor realiza următoarele investiţii în aglomerarea Piatra Olt – Găneasa, dupa cum urmează: extindere reţea de canalizare menajeră – 25,76 kilometri, construcţie staţii pompare apa uzată – 15 şi conducte de refulare noi – 7,25 kilometri”, a spus Cătălin Uşurelu, directorul Companiei de Apă.

CAO beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt în perioada 2014 – 2020”, valoarea totală eligibilă a acestui proiect fiind de 1.147.116.622,49 lei, fără TVA.

Obiectivul Programului Operaţional Infrastructura Mare în judeţul Olt se armonizează cu obiectivul general al POIM – protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă a locuitorilor, urmărindu-se conformarea cu prevederile acquis-ului de mediu, transmite compania.

POIM reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale şi de Coeziune, care stabileşte strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în România, în perioada 2014 – 2020. Programul se bazează pe obiectivele şi priorităţile politicilor de mediu şi de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligaţiile internaţionale ale României, cât şi interesele specifice naţionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți