10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii au început să înțeleagă măsurile prevăzute de ordonanțele militare. Mai puțini amendați

- Advertisement -

Măsurile prevăzute de ordonanțele militare impuse pentru a preveni și combate răspândirea noului Coronavirus au început să fie înțelese de olteni cu o săptămână înainte de încheierea stării de urgență. Dacă miercuri au fost amendați doar 35 de olteni care nu au stat în casă și au fost găsiți de forțele de ordine plimbându-se nestingheriți pe străzile județului, joi au fost sancționați cu 11 mai mulți.

Reprezentanții Prefecturii Olt au transmis printr-un comunicat că peste 300 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat joi misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului COVID-19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județul Olt.

828 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare, fiind aplicate doar 46 de amenzi, în cuantum de 29.000 de lei, celor care le-au încălcat. De asemenea, 40 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.

Forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice vor continua și în perioada următoare să acționeze integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale și fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți