6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nicio îmbolnăvire nouă cu Covid-19 anunțată de GCS în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a comunicat duminică, la ora 13:00, noile cazuri de infecții umane cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în România. Cifra îmbolnăvirilor în Olt nu a fost încă modificată și apărem tot cu 53 de cazuri cu noul Coronavirus, însă specialiștii Direcției de Sănătate Publică din județ au declarat oficial încă de sâmbătă că sunt numai 49.

Ultima îmbolnăvire a fost raportată chiar sâmbătă, fiind vorba de fiica bărbatului de 57 de ani, din comuna Șerbănești, pozitivat la rândul său cu virusul Covid-19 și care, din păcate, a decedat pe 7 mai în Spitalul Municipal Caracal. Pacientul avea și alte boli asociate.

Din totalul celor 49 de cazuri confirmate cu noul Coronavirus, cele mai multe au legătură cu focarul de la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, care a izbucnit după ce o angajată de la o firmă din localitatea Motru, județul Gorj, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu același virus, a venit aici în delegație. Sunt 19 bolnavi, 14 sunt angajați ai fabricii de tricotaje, iar cinci, printre care și un băiat de 12 ani, sunt contacți ai acestora. Primul caz de Coronavirus confirmat la fabrica de tricotaje a fost confirmat pe 23 aprilie, fiind vorba de contabila în vârstă de 59 de ani, din Caracal. Patru angajați, printre care și patronul, s-au vindecat de SARS-CoV-2.

Pe lângă bărbatul din Șerbănești, care a fost pozitivat pe 4 mai și a murit joi, Oltul mai înregistrează încă un deces. Este vorba despre femeia de 54 de ani, din comuna Scărişoara, care a fost confirmată cu virusul Covid-19 pe 23 aprilie şi a murit acum o săptămână la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți