Bărbat cu dosar penal, după ce a fost prins la pescuit în perioada de prohibiție

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Brâncoveni, s-a ales cu dosar penal după ce jandarmii l-au prins la pescuit pe râul Olt, în perioada de prohibiție.

Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, a declarat că fapta a fost constatată de efectivele instituției în urma unei acțiuni organizate în noaptea de 11 spre 12 mai pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt.

„Pe timpul executării misiunii, în jurul orei 01:30, în zona localităţii Mărgheni, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice improvizate, folosind o ţepoaică prevăzută cu patru vârfuri pentru harponare, cu lungimea de 2,20 metri, și unelte de pescuit de tip setcă confecționate din plasă monofilament, cu lungimea totală de 348 metri”, a spus reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Olteanul s-a ales cu dosar penal pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, pescuitul cu ţepoaica prin harponare și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, iar uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

În perioada 4 aprilie – 2 iunie, inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. Jandarmii olteni vor continua și în perioada următoare acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<