22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru pacienți depistați cu virusul SARS-CoV-2, declarați vindecați și externați din spital

- Advertisement -

Avem 30 din totalul de 51 de pacienți din Olt, diagnosticați cu virusul COVID-19, care până acum au fost declarați vindecați și externați din unitățile spitalicești în care au primit tratament de specialitate. Ultimii patru olteni, dintre care doi sunt angajați ai fabricii de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, s-au însănătoșit și au ieșit din Spitalul Județean de Urgență Slatina în cursul zilei de marți.

Anunțul a fost făcut de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, printr-un comunicat remis de reprezentanții Prefecturii Olt. „Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 12 mai, în judeţul Olt au fost confirmate 51 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 30 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, patru fiind externate astăzi. Totodată, până acum, 19 persoane diagnosticate cu Coronavirus se află internate în spital”, se arată în comunicat.

Din nefericire, în județul Olt se înregistrează și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, respectiv o femeie de 54 de ani, din comuna Scărișoara, care a murit pe 3 mai la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și un bărbat de 57 de ani, din comuna Șerbănești, care a decedat pe 7 mai la Spitalul Municipal Caracal. Ambii pacienți aveau și comorbidități.

În continuare, 346 de persoane sunt în carantină instituționalizată în centrele special amenajate în județ, iar alte 216 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până acum, în Olt s-au prelucrat și 1.657 de teste pentru depistarea virusului COVID-19, 156 dintre acestea fiind prelucrate doar în ultima zi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți