7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Top 5 și bonus speranțe de aur pentru Tokyo 2021

- Advertisement -

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, dar din păcate ediţia din acest an, de la Tokyo, a fost  amânată din cauza pandemiei de Coronavirus, jocurile urmând să se desfășoare între 23 iulie şi 8 august 2021. Acest fapt reprezintă o premieră istorică nefericită atât pentru sportivi, cât și pentru iubitorii de sport de pe mapamond!

Sportul  este cel mai bun ambasador pe care l-a avut și pe care îl are  România, iar sportivii de performanţă sunt nişte exemple de fair-play şi modele de viaţă pentru generațiile  următoare! Sportul  continuă să unească oameni de pe toate meridianele globului, formează caractere și pregătește cetățeni model pentru societate. 

Din păcate, toate sporturile din România sunt pe o pantă descendentă permanentă în ultimii 30 ani, având ca și cauză principală implicarea politicului în sport, dezinteresul autorităților privind finanțarea mișcării sportive, precum și instalarea în funcții de conducere a unor oameni nepricepuți pe care îi recomandă doar adeziunea la un partid. Țiriac spunea în 2000: „a fost ultimul mare triumf al României” și a fiind un vizionar când a afirmat că „nici nu știți ce ne așteaptă, o să culegem ce semănăm”, iar până acum a avut dreptate.

Dar noi suntem un popor de visători, optimiști, pentru că, din când în când, apare câte un sportiv român de excepție, (ațentie – nu rodul sistemului), ce reușește performanțe individuale incredibile, senzaționale, ceea ce ne face mândri că suntem români și ne „hrănește” speranțele astfel încât la Tokyo 2021 să avem parte de minuni:

1. Simona Halep, marea speranță la aur și portdrapelul României care a lipsit de la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, a anunțat că va face parte din delegația României pentru Tokyo 2021 putând transforma speranțele în certitudini la competiția din Japonia, unde va participa atât în proba de simplu, dar și la dublu mixt, alături de Horia Tecău, și la dublu feminin, alături de Maria Olaru. Ar putea fi trei medalii la tenis pentru România. Micuța și ambițioasa sportivă din Constanta poate aduce, în opinia mea, o bucurie imensă românilor, aurul olimpic! Să avem succes!

2. Marian Drăgulescu (sărituri) a reușit calificarea la Olimpiada de la Tokyo și visează la o nouă medalie olimpică, deși în 2021 va avea 40 de ani. Are deja în palmares zeci de medalii la competițiile importante într-o carieră uluitoare, fiind cel mai medaliat gimnast român din istorie, cu 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore. Consider că este capabil, chiar dacă „ceasul biologic” nu ține cu el, să obțină aurul olimpic, singura medalie care îi lipsește din palmares! Doamne ajută!

3. Alin Alexuc Ciurariu, gladiatorul român, un greu la propriu și la figurat, sportiv necalificat încă pentru Tokyo, câștigător al medaliei de aur la Campionatul European de Lupte de la Roma, în luna februarie 2020. Sportivul botoșănean, în vârstă de 30 de ani, s-a impus la stilul luptelor greco-romane, în limitele categoriei 130 de kilograme, după o finală de vis, în care l-a învins pe georgianul Levan Arabuli cu 6-1. Am mare încredere că poate avea o reușită spectaculoasă: aurul olimpic la lupte după o pauză de 32 ani! Rămâne de văzut…

4. Robert Glință (100 metri spate), reprezentantul nostru la natație, este primul sportiv român care a obținut calificarea la Tokyo. Are doar 22 de ani și nu este cotat printre favoriți în lupta pentru medalii, dar afirmă că singurul obiectiv pentru care se antrenează este aurul olimpic. Cred că are mare potențial și poate produce surpriza, pentru că este capabil. Trebuie să credem!

5. Ana Maria Popescu este singura din echipa de aur de la Rio care va lupta pentru medalia de aur și la Tokyo, fiind deja calificată. Ea va fi marea speranță pentru ca scrima să vină cu o medalie olimpică pentru a patra oară consecutiv, iar eu cred în caracterul și voința acestei fete minunate. Aurul e cel care ne interesează! Hai România!

Bonus. Naționala feminină de tenis de masă a României, campioană europeană în 2019 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma turneului preolimpic de la Gondomar și  ar putea fi cea mai mare surpriză mondială. Lotul feminin este format din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro și Irina Ciobanu. Această echipă poate realiza incredibilul (pentru că ne place să visăm), să învingă marile forțe din Asia și să câștige aurul olimpic! Ar fi cu adevărat incredibil !

Analiza a fost realizată cu optimism de  Cătălin Davidescu, antrenor și om de sport.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți