19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Alți patru vindecați de infecția cu virusul SARS-CoV-2 în Olt

- Advertisement -

De la o zi la alta numărul pacienților din Olt, diagnosticați cu infecția cu virusul COVID-19, declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, este în creștere. Doar miercuri s-au însănătoșit și au ieșit din spital alți patru olteni confirmați cu noul Coronavirus, printre ei fiind și o femeie din municipiul Caracal, mama unui jandarm de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova, județul Dolj, diagnosticat cu virusul.

Toate cele patru persoane declarate vindecate și externate au fost internate pe Secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar pe lânga mama omului legii s-au mai însănătoșit o angajată a fabricii de confecții textile Vas Co Tricot Caracal, un contact al acesteia, precum și unul dintre membrii celei de-a doua familii din municipiul Slatina, care s-a întors din Marea Britanie, una dintre țările din străinătate serios afectate de virusul SARS-CoV-2.

Cu aceste patru cazuri, până acum în Olt avem nu mai puțin de 34 de persoane, diagnosticate cu noul Coronavirus, care s-au însănătoșit și au ieșit din spital. „Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 13 mai, în judeţul Olt au fost confirmate 51 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 34 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, patru fiind externate astăzi. Totodată, până acum, 15 persoane diagnosticate pozitiv cu Coronavirus se află internate în spital. Au fost înregistrate două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În continuare, în județ avem 338 de persoane aflate în carantină instituționalizată în centrele special amenajate în Olt, în timp ce alte 184 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, s-au prelucrat și 1.792 de teste pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19, 135 dintre ele fiind doar în ultima zi. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți