11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte două primării oltene distribuie măști de protecție sătenilor

- Advertisement -

Primăriile din comunele Osica de Sus și Brastavățu se alătură celorlalte administrații publice locale din județul Olt care distribuie în această perioadă măști de protecție sătenilor. Decizia a fost luată de autorități având în vedere că, de vineri, 15 mai, România intră în starea de alertă, încheindu-se astfel starea de urgență care a durat două luni, iar purtarea acestor kituri sanitare devine obligatorie în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă.  

Primăria Osica de Sus a anunțat că 10.000 de măști de protecție se vor distribui gratuit sătenilor din cele patru sate ale localității oltene. „În contextul în care noua stare de alertă a introdus obligativitatea de a purta mască de protecție în spațiile publice, Primăria Osica de Sus a achiziționat 10.000 de măști care vor fi distribuite gratuit la fiecare gospodărie din satele Osica de Sus, Greci, Tomeni și Ostrov”, au transmis reprezentanții primăriei.

Astfel de kituri sanitar ajung și la sătenii din comuna Brastavățu. Este vorba de 3.500 de măști de protecție deocamdată, însă autoritățile urmează să mai achiziționeze și altele, ținând cont că localitatea are peste 4.400 de persoane. De asemenea, printre cei care primesc măști sunt și copiii, având în vedere că cele pe care administrația locală le-a achiziționat pentru angajații primăriei sunt de dimensiuni mai mici, iar acestea vor ajunge la ei.

„Ştim că vă este dor de normalitate, de zilele liniştite şi de veştile bune. Ne-am săturat în schimb de veştile negative care ne consumă fiecare picătură de încredere şi bine. De aceea ne dorim să ne administrăm ori de cite ori putem cite o veste de bine. Să vorbim despre lucrurile bune din comuna Brastavăţu, despre veştile bune, despre oamenii buni, astfel încât să avem o stare de bine. Acum şi în zilele următoare, echipe de voluntari şi funcționari din cadrul primăriei vor distribui în cele trei sate măşti de protecţie care au fost achiziționate de primărie. Totul se va face în condiţii de siguranţă cu respectarea măsurilor impuse de ordonaţele militare. Vă dorim tuturor sănătate şi să ne vedem cu bine”, au anunțat autoritățile din localitatea olteană.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți