20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Muzeul Județean Olt rămâne închis pentru public

- Advertisement -

Muzeul Județean Olt nu se va deschide pentru public din data de 15 mai, așa cum se întâmplă cu alte instituții culturale de acest gen din țară.  Reprezentanții muzeului lucrează în această perioadă și fac tot ce le stă în puteri pentru ca revederea cu vizitatorii să fie cât mai scurtă, după atâtea încercări, emoții și tragedii, generate de pandemia de Coronavirus. „Vă mărturisim că principala preocupare în momentul de față o constituie pentru noi, toți, sănătatea și siguranța semenilor noștri, angajați, public vizitator și familiile tuturor românilor”, anunță profesioniștii din instituție.

„Întrucât în momentul de față Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii lucrează încă la elaborarea unor normele de protecție sanitară ce vor fi stabilite prin Ordin Comun, pe baza Hotărârii Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, vă rugăm să înțelegeți pericolul la care ne expunem reciproc. Împreună cu colegii noștri din Rețeaua Națională a Muzeeelor și Colecțiilor din România vom furniza la solicitarea forurilor abilitate sugestii și măsuri pe care le considerăm imperios necesare în vederea redeschiderii muzeelor pentru public, precum: deschiderea graduală a expozițiilor și prezentarea unui circuit unic de vizitare; limitarea numărului de vizitatori; alocarea unor interstiții cronologice pentru grupurile de risc (persoane în vârstă); program prelungit (în cazul în care fluxul de vizitare este mare, cu revenire la normalitate, după scăderea interesului, la programul de vizitare normal); afișarea informativă cu privire la măsurile de igienă din fața intrării în muzee: afișarea informativă a reglementărilor privind «distanța socială» în sălile expoziționale (distanța ce trebuie păstrată între vizitatori, permiterea și indicarea unui număr de vizitatori pentru fiecare sală expozițională); furnizarea de materiale dezinfectante pentru personal și vizitatori, a măștilor de protecție (la cerere, contra cost, când vizitatorii nu o au); igienizarea tuturor spațiilor din incinta unui muzeu (instalații sanitare, zone sensibile, mânere, uși, ferestre); asigurarea protecției personalului cu mănuși, măști și dezinfectanți; găsirea unor metode inclusiv de procurarea a biletelor astfel încât să fie evitat orice contact biologic etc.”, se arată într-un comunicat remis de Muzeul Județean Olt.

Sursa citată mai anunță că angajații muzeului sunt angrenați deja în procesul pregătirii redeschiderii instituției culturale și îi asigură pe toți iubitorii de Istorie, Artă, Etnografie și Frumos, de angajamentul profesional și întreaga devoțiune. „Vă vom informa în timp real asupra stadiul măsurilor pe care le implementăm și data la care vom putea redeschide muzeul pentru public. Vă rugăm respectuos să rămâneți aproape de noi în mediul on-line, să ne vizitați pe pagina de web http://www.mjolt.ro și pe cea de Facebook a Muzeului Județean Olt. Așteptăm cu interes sugestii din partea dumneavoastră pe adresa de email: muzeu_olt@yahoo.com”, se mai arată în comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți