7.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au confiscat spirt, măști de protecție și mănuși de la mai multe firme din județ

- Advertisement -

Timp de două zile, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au desfășurat în județ o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților privind aprovizionarea și comercializarea materialelor sanitare neconforme, care pot afecta sănătatea și pot pune în pericol viața persoanelor care le utilizează. Peste 50 de firme au fost verificate, iar în urma controalelor au dat 15 amenzi în valoare de 55.000 de lei și, totodată, au confiscat zeci de litri de spirt, măști de protecție și mănuși. 

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, a spus că verificările polițiștilor au avut loc în perioada 12 – 14 mai, în contextul punerii în circulație la nivel național a materialelor sanitare, precum spirt, dezinfectant și măști, de nivel calitativ inferior, contrafăcute ori falsificate.

În total, 54 de societăți comerciale oltene au fost controlate de oamenii legii. „În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.000 lei pentru încălcarea prevederile Legii 12 din 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. În fapt, agenții economici au expus spre comercializare diverse produse, precum spirt, măști și mănuși, pentru care nu dețineau documente de proveniență”, a declarat reprezentantul IPJ. Ca măsură complementară, polițiștii de investigare a criminalității economice au confiscat aproximativ 25 de litri alcool sanitar, 70 de măști de protecție și 50 de perechi de mănuși.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți