13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Serviciul de Pașapoarte Olt își reîncepe activitatea cu publicul

- Advertisement -

De vineri, 15 mai, am intrat în starea de alertă după ce, timp de două luni, în țară a fost instituită starea de urgență în contextul apariţiei şi răspândirii infecției umane cu noul Coronavirus. Din acest motiv, unele instituții publice din județ își reiau activitatea cu publicul, una dintre acestea fiind Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Olt. Totodată, beneficiarii serviciilor acestei instituții trebuie să respecte unele măsuri.

Activitatea se va relua de luni, 18 mai, însă la punctele de lucru din Caracal și Corabia ale Serviciului de Pașapoarte Olt aceasta rămâne în continuare suspendată.

„Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, paşapoartelor simple temporare se depun în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Activitatea de lucru cu publicul se va desfăşura în intervalul orar 08:00 – 20:00. Se menţine suspendată activitatea la punctele de lucru ale serviciului din municipiul Caracal şi orașul Corabia. Accesul solicitanţilor şi, după caz, al reprezentanţilor legali în locaţia SPCP Olt în vederea depunerii cererii de eliberare a paşaportului este permis în baza programării on-line şi a documentului de identitate prezentat în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt, instituție în subordinea căreia se află Serviciul Pașapoarte.

În ceea ce priveşte ridicarea paşapoartelor, accesul în locaţia SPCP Olt se face pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate, în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă. Reprezentanții instituției recomandă solicitanților posibilitatea optării pentru ridicarea paşaportului simplu electronic folosind serviciul de curierat – cheltuieli de expediţie 8 lei, plus TVA.

Celelalte servicii prestate de Serviciul Pașapoarte Olt pentru care nu se fac programări on-line (adeverinţă istoric paşapoarte, recuperare paşapoarte retrase, adeverinţă privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, furnizare date din RNEP etc.) vor fi solicitate în cadrul programului de lucru cu publicul, la sediul instituției ori prin corespondenţă poştală. În situaţia în care, la formularea solicitării, nu este necesară anexarea unor documente în original, depunerea cererii se poate face şi prin corespondenţă electronică, la adresele de e-mail pasapoarte-olt@mai.gov.ro, pasapoarte.ipot@ mai.gov.ro. Accesul în vederea depunerii și ridicării documentelor se va face numai în baza documentului de identitate, în original.

Începând de vineri, accesul solicitanţilor de servicii prestate de Serviciul de Paşapoarte Olt, în spaţiul destinat lucrului cu publicul, se face exclusiv numai după şi cu respectarea mai multor reguli. Acestea sunt: efectuarea triajul epidemiologic constând în controlul temperaturii persoanelor, cu condiţia ca temperatura corporală, măsurată la intrarea în incintă, să nu depăşească 37,3 grade Celsius; purtarea obligatorie a măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite; păstrarea distanţei minime de doi metri între oricare două persoane apropiate (grupuri de persoane – familii; respectarea marcajelor de distanţare de culoare alb-roşie); dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în ghişeu (folosirea soluţiei dezinfectante pe bază de alcool sanitar existentă la intrare în sala de lucru cu publicul); evitarea aglomerării de persoane în zona de aşteptare situată la intrarea în clădirea în care îşi desfăşoară activitatea SPCP Olt (prezentarea la Serviciul Pașapoarte numai conform orei rezervată prin programarea on-line).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți