11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Municipal Caracal are un nou manager

- Advertisement -

Spitalul Municipal Caracal, desemnat în această spital suport pentru tratarea cazurilor de Coronavirus, are o nouă conducere din acest sfârșit de săptămână.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, l-a numit vineri în funcția de manager interimar al unității medicale pe perioada stării de alertă instituită potrivit Hotărârii de Guvern 24 din 2020 privind aprobarea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, pe doctorul Angelo Alen Stegaru.

Decizia vine după ce fostul manager al Spitalului Municipal Caracal, economistul Marian Mitran, și-a înaintat demisia către Prefectura Olt și ministrul Sănătății.

Deși este în administrarea autorităților locale, pe perioada stării de urgență, respectiv stare de alertă, impuse pe timpul pandemiei de COVID-19, unitatea medicală s-a subordonat ca și alte spitale direct Ministerului Sănătății, de aceea numirea în funcția de manager a unității medicale a fost făcută de ministrul Tătaru.

Noul manager al Spitalului Municipal Caracal are 47 de ani și este de profesie medic specialist radiologie și imagistică. A absolvit Liceul Sanitar din Vâlcea, apoi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova. Din luna septembrie a anului 2013 acesta este angajat al Spitalului Caracal, înainte fiind șef al Laboratorului Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Nu este singura schimbare făcută la nivelul unității medicale din Caracal. După ce și directorul medical, doctor Beatrice Ghimiș, și-a dat demisia din funcție, în locul său a fost numit doctorul Marius Dan Tănăsescu, medic primar urolog în cadrul spitalului caracalean. Totodată, în privința directorului de îngrijiri medicale, Cristina Zuica – asistenta șefă a unității medicale, acestuia nu i-a mai fost prelungit mandatul și momentan postul este vacant.

Conducerea Spitalului Municipal Caracal anunță că Marian Mitran, fostul manager, ar putea rămâne în actuala echipă de conducere ca și director economic, funcție pe care o deţinea înainte de a fi director al unității medicale.

Sursa foto: Adevărul Slatina

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți