22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Mijloacele de transport persoane, verificate de polițiștii rutieri și reprezentanții DSP Olt

- Advertisement -

Polițiștii de la Serviciului Rutier Olt și Biroul Rutier Slatina au acţionat, marți dimineața, pentru siguranța participanților la traficul rutier, în special prin verificarea respectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane. Împreună cu oamenii legii, în trafic au fost și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, care au verificat respectarea măsurilor impuse în mijloacele de transport persoane, pe durata stării de alertă. Peste 30 de nereguli au fost constatate, valoarea amenzilor aplicate fiind de aproape 11.000 de lei.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii rutieri olteni au fost prezenți, timp de trei ore, pe principalele artere din județ și au verificat respectarea normelor rutiere, în special, de către conducătorii autovehiculelor de transport în comun cu o capacitate mai mare de 8 plus 1 locuri. Totodată, în contextul trecerii la starea de alertă, oamenii legii au acționat, cu precădere, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, activitatea acestora desfășurându-se în colaborare cu reprezentanții DSP Olt.

„Controalele polițiștilor au urmărit respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, a spus reprezentantul IPJ.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.925 de lei. Din totalul amenzilor, nouă au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Guvernului 69 din 2012, privind transportul rutier. Polițiștii au reținut și două permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, concentrațiile fiind sub 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au fost retrase patru certificate de înmatriculare, întrucât vehiculele prezentau defecțiuni tehnice, iar unul dintre autovehicule nu era asigurat de răspundere civilă în caz de pagube materiale produse terților prin accidente de circulație.

„Acţiunile poliţiştilor rutieri au vizat diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave”, a adăugat Alexandra Dicu. Activități de acest gen vor avea loc şi în perioada următoare, mai transmite purtătorul de cuvânt al IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți