17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Peste o sută de persoane au venit de peste hotare, de la intrarea în starea de alertă. Zece au cerut carantinarea

- Advertisement -

Am ieșit din starea de urgență, care a durat două luni, iar acum suntem în starea de alertă pentru 30 de zile. De aceea în ultimele trei zile a început să crească și numărul personelor care vin din străinătate în județul Olt, acest lucru reflectându-se cel mai mult în numărul celor care intră direct în izolare la domiciliu, fiind monitorizați medical pentru următoarele 14 zile, odată cu intrarea în starea de alertă renunțându-se la carantina instituționalizată. Însă, cei care nu se pot autoizola pot solicita să se carantineze pe cheltuiala statului.

Nu mai puțin de peste o sută de persoane au venit de peste hotare în Olt și au intrat în izolare la domiciliu cu tot cu contacții de familie cu care stau – alte aproape o sută de persoane, iar zece dintre ele au solicitat să fie carantinate în spațiile special destinate acestora din județ, cu care specialiștii Direcției de Sănătate Publică au încheiat contracte.

Astfel, marți, 19 mai, în carantină instituţionalizată sunt 307 persoane, iar alte 223 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, în jur de 40 se află în autoizolare și alte aproape 300 în carantină din totalul acestora sunt în această situație încă din timpul stării de urgență.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți