13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice anunțate în Olt, până joi seara

- Advertisement -

Județul Olt, ca de altfel și alte județe din țară, se află până joi seara, la ora 18:00, sub incidența a două atenționări meteorologice cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice emise marți de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Primul cod galben va afecta doar zona Olteniei, din care face parte și județul Olt, sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Avertizarea de vreme rea intră în vigoare marți seară, la ora 21:00, și este în vigoare până miercuri dimineață, la ora 08:00.

„În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp”, anunță meteorologii.

De miercuri dimineață, la ora 08:00, și până joi, la ora 18:00, codul galben se extinde în cea mai mare parte a țării și va afecta și județul Olt.

„În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale”, transmit reprezentanții ANM.

Meteorologii mai spun că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat și local 40 – 60 de litri pe metru pătrat, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți