14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Programul de lucru cu publicul, reluat și la DGASPC Olt

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt anunță că în cadrul instituției s-a reluat activitatea de relații cu publicul. Pentru ca activitatea de relații cu publicul să se desfășoară într-un mod cât mai corect, la nivelul instituției oltene au fost luate mai multe măsuri.

Din data de 15 mai, accesul în clădirea DGASPC Olt se face doar după efectuarea triajului epidemiologic, respectiv măsurarea temperaturii și interzicerea accesului persoanelor care prezintă simptome de infectare cu coronavirus. Accesul se face astfel: pentru servicii destinate adulților prin strada Drăgănești, nr. 7, pentru servicii destinate copiilor prin strada Tunari, respectarea distanței sociale de 1,5 metri, obligativitatea purtării măștilor de protecția și a mănușilor.

În scopul protejării persoanelor care ni se adresează, reprezentanții instituției recomandă folosirea în continuare a mijloacelor alternative de comunicare, precum poștă, e-mail: office@dgaspc-olt.ro, telefon 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182, fax 0249.412.692, telefon urgență 0800.800.564. De asemenea, de pe site-ul instituției www.dgaspc-olt.ro se pot descărca formularele necesare.

„Activitatea cu publicul pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal etc. se va derula, în perioada stării de alertă, cu precădere, prin e-mail  (sec_adulti_ot@dgaspc-olt.ro; office@dgaspc-olt.ro ) sau curier/poștă. În acest sens, sunt instituite proceduri temporare de lucru prin care documentele emise de DGASPC Olt (bilete de călătorie, card european pentru dizabilitate, rovinietă, acorduri etc) vor fi transmise destinatarilor, la cerere, prin poștă sau e-mail”, se arată într-un comunicat remis de DGASPC Olt.

Instituția mai anunță că se continuă evaluările persoanelor, copii și adulți, în vederea încadrării în grad de handicap, prioritare fiind cazurile ale căror certificate de încadrare în grad de handicap au expirat pe perioada stării de urgență – 16 martie – 14 mai 2020. Documentele necesare încadrării în grad de handicap se pot transmite în continuare pe adresele de e-mail ale instituției – sec_adulti_ot@dgaspc-olt.ro, sec_copii_ot@dgaspc-olt.ro, office@dgaspc-olt.ro, curier/poștă sau prin intermediul primăriei de domiciliu.

Vizitele aparținătorilor, voluntarilor și terților în cadrul centrelor rezidențiale ale DGASPC Olt, precum și activitatea centrelor de zi și a celor de recuperare din cadrul instituției rămân suspendate pe perioada stării de alertă.

Instituția mai transmite că aceste măsuri sunt temporare și au fost luate în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți