10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în Olt, până joi dimineața

- Advertisement -

Meteorologii au actualizat miercuri dimineață avertizările de vreme rea emise înainte cu o zi, iar județul Olt intră din această după-amiază, la ora 13:00, și până joi dimineața, la ora 06:00, sub incidența unui cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

„Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp”, anunță meteorologii.

După expirarea codului portocaliu, județul Olt, dar și alte zone ale țării intră sub incidența unei informări meteorologice care expiră joi noaptea, la ora 23:00.

„În intervalul menționat, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp”, transmite ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți