14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Gheorghe Dincă, dezvăluiri despre ce a pățit după gratii. Pronunțarea în dosar, amânată pe 3 iunie

- Advertisement -

Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a omorât pe Alexandra și Luiza, tinerele care au dispărut anul trecut din Caracal, după ce au fost luate la ocazie de acesta, a făcut primele declarații referitor la cele întâmplate în fața judecătorului care acum anchetează dosarul „Caracal”. La ieșirea din sala de judecată, Tonel Pop, unul dintre avocații care reprezintă familia Luizei Melencu în această, a făcut precizări cu privire la afirmațiile făcute de principalul suspect în cauză, care a afirmat că nu le-a ucis pe fete și că acestea au fost preluate. În urma celor petrecute, instanța a stabilit termen pentru deliberare și pronunțare în cauză pe data de 3 iunie.

„A făcut dezvăluiri șoc. A nominalizat expres doi polițiști care l-au amenințat și i-au făcut scenariile, momentul în care voia să spună adevărul ori să se răzgândească. A fost amenințat cu moartea, cu tortura. De asemenea, a dat momentele când era să fie omorât de către un deținut la ordinul, așa cum spune el, polițiștilor și celor care l-au anchetat, dar l-a salvat acel individ. I-a arătat medicamentele, otrava ce trebuia să-i fie pusă în mâncare. A avut un proces de conștiință, i-a arătat și atunci nu a mai fost omorât. A dat nume, prenume, a spus când era să fie omorât, unde. A descris cu lux de amănunte momentele de tortură, inclusiv Risipițeanu cum a fost jucat în picioare, inclusiv Dincă momentele când a fost amenințat, cum era chemat în anumite camere, între patru ochi, pe rând de doi polițiști, i-a nominalizat, procurorii au spus că nu au interacționat prin amenințări dure. A mai spus de un polițist, unul nou, care i-a zis că este frustrat că nu a avut el dosarul și că a fost credințat celor doi polițiști care nu aveau acces la dosar, nu erau polițiști de urmărire penală nominalizați în cauză și au făcut aceste amenințări, torturi cum spune Dincă, fără măcar să aibă competențe. Încă un lucru care ne-a lăsat mască a fost când polițiștii și anchetatorii povesteau a doua zi că acolo făceau chefuri cu deconturi mari, nu se mai fereau de Dincă pe care i le imputau lui ca și cheltuieli de urmărire penală. Ce făceau și cum chefuiau după ce se retăgeau de la ancheta din Caracal și plecau la Craiova. El spune că nu le-a ucis pe fete, că dosarul este o conspirație și este cu totul alt adevăr. Că a fost torturat, exact cum spuneam noi, și că s-a vrut să fie omorât. S-a blocat uciderea lui datorită dezvăluirilor noastre, spunând că va fi omorât. I-a fost frică să-l mai omoare în timp ce era arestat. Lucrurile sunt absolut înfiorătoare și coincid cu ce ne-am imaginat noi în timpul anchetei, când nimeni nu ne băga în seamă (…)”, a spus avocatul Tonel Pop.

Avocatul familiei a adăugat că Dingă nu a negat toate acuzațiile care îi sunt aduse și că toate părțile au cerut ca dosarul să fie întors pe masa procurorilor DIICOT.

„Neagă acuzațiile, nu toate. Vorbește de răpire, dar nu așa cum a fost făcută povestea. Spune că nu le-a omorât. I-a lăsat să vorbească cam ce v-am spus eu, după aceea au fost cenzurați, nu i-a lăsat să mai spună nimic în completare. Sunt lucruri monstruoase. Am solicitat cu toții, toate părțile să se întoarcă dosarul. Procurorul nu a știut ce să răspundă memoriului meu. A spus că acest scenariu nu îi aparține. Insistă că au fost preluate fetele într-un anumit sistem. Au povestit date, momente, nume”, a adăugat avocatul.

Familiile celor două fete au făcut și ele declarații la ieșirea din sala de judecată. Cu lacrimi în ochi au spus că cei doi, Dincă și Risipițeanu, au declarat în fața judecătorului că sunt nevinovați, dar nu au fost lăsați să vorbească, și că Dincă a fost învățat și forțat ce să spună, de aceea și-a schimbat și foarte des declarațiile, iar acum nu mai știu nici ce să creadă.

Mai bine de trei ore s-a discutat despre cele întâmplate în sala de judecată, iar pronunțarea a fost amânată în dosarul „Caracal”. Judecătorul Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, a declarat că s-a stabilit termen pentru deliberare și pronunțare pe data de 3 iunie. Magistratul care se ocupă de cercetarea cauzei trebuie să se pronunțe pe cererile și excepțiile formulate de părți, dar și asupra legațității probelor și documentelor aflate la dosar. Așadar, peste două săptămâni vom afla dacă speța va ajunge din nou pe masa procurorilor DIICOT pentru unele completări, așa cum au cerut familiile Alexandrei și Luizei, avocații acestora, inclusiv Dincă, sau dacă va fi începută judecata pe fond.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți