6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Olt: Mai mulţi legumicultori înscrişi anul acesta faţă de 2019 în programele pentru tomate şi usturoi

- Advertisement -

Legumicultorii din judeţ s-au înscris anul acesta în număr mai mare faţă de anul trecut în programul pentru cultivarea usturoiului şi în programul „Tomata”, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Ion Anuţa.

Anuţa a spus că în programul „Tomata” s-au înscris în judeţul Olt 5.689 de fermieri, cu aproximativ 600 mai mulţi faţă de anul trecut, iar în programul pentru cultivarea usturoiului s-au înscris 327 de fermieri, cu o suprafaţă totală de 300 de hectare.

„La usturoi avem o suprafaţă totală de 300 de hectare, mult mai mare faţă de anul trecut, la fel ca şi numărul fermierilor înscrişi – 327 anul acesta faţă de 36 anul trecut. Suprafeţe cultivate cu usturoi prin program avem în tot judeţul. Cred că Oltul este primul loc la nivel naţional din punct de vedere al numărului fermierilor înscrişi, pentru că dintre 1.098 fermieri înscrişi în toată ţara 327 sunt din Olt. Şi la tomate suntem pe primul loc, cu 5.689 de fermieri înscrişi în program”, a precizat Anuţa.

Acesta a precizat că în prezent livrează tomate circa 3.500 dintre legumicultorii înscrişi în program şi nu sunt probleme cu vânzarea produselor.

„Livrează către piaţă tomate produse în spaţii protejate din judeţul Olt circa 3.500 de fermieri. Nu sunt probleme cu valorificarea, producătorii obţin un preţ bun”, a adăugat Ion Anuţa.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți