13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

65 de persoane din Olt, diagnosticate cu COVID-19. ultimele 12 – angajați ai Ambulanței

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, la ora 13:00, datele oficiale referitoare la cazurile de infecții cu Coronavirus care au fost confirmate în România, în ultimele 24 de ore. După cinci zile, în care la nivelul județului Olt nu s-au raportat noi îmbolnăviri, acum bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 65.

Nu mai puțin de 12 îmbolnăviri noi au fost confirmate oficial cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, toți pacienții fiind angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, care acum sunt internați, pentru tratament de specialitate, la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 11 și la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea – unul, acesta fiind un doctor care are domiciliul în județul vecin.

Ultimele 12 persoane au intrat în contact cu asistenta medicală, în vârstă de 45 de ani, de la Ambulanța Olt, depistată marți cu Coronavirus, este comunicat oficial de autoritățile din Argeș, având în vedere că aceasta are domiciliul în acest județ. Aceasta făcea naveta cu trenul la Slatina, pentru a-și desfășura activitatea în cadrul SAJ. În prezent, femeia este internată la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru terapie.

Cei 12 angajați pozitivați cu COVID-19 nu sunt singurele persoane din cadrul SAJ Olt care au intrat în contact cu cadrul medical originar din Mioveni. În total, au fost testați 50 de angajați ai instituției, contacți direcți ai asistentei medicale. Din cele 50 de probe, miercuri au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, iar 12 au fost cu rezultat pozitiv pentru infecția cu virusul, în timp ce diferența de 18 au avut rezultat negativ. Celelalte 20 de probe sunt prelucrate joi, urmând ca rezultatele acestora să fie știute până la sfârșitul zilei, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți