5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Prefectul a cerut Ministerului Sănătății să vină în control la SAJ Olt

- Advertisement -

Prefectura Olt anunță că Grupul de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase din județ face cercetări pentru a stabili împrejurările și măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecție COVID-19 de la Serviciul de Ambulanță Olt. Totodată, prefectul Florin Homorean a cerut Ministerului Sănătății să vină în control la instituția sanitară.

Primul caz pozitiv cu Coronavirus în rândul angajaților de la Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt a fost confirmat marți, 18 mai, spun autoritățile. „În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția COVID-19 în data de 20 mai, iar astăzi (joi, 21 mai n.r.) au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane”, anunță reprezentanții Prefectura Olt.

În cadrul ședinței de joi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase, desfășurată la sediul instituției Guvernului din teritoriu, s-au stabilit următoarele: adoptarea de urgență a unui plan de măsuri la nivelul SAJ, în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus în rândul personalului propriu; testarea tuturor angajaților din cadrul Ambulanței; izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți ai cazurilor confirmate; identificarea tuturor contacților direcți din rândul pacienților asupra cărora s-au efectuat intervenții din partea medicilor și asistenților SAJ Olt confirmați pozitiv.

„Toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la spital sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună”, mai transmit autoritățile.

Totodată, prefectul de Olt Florin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți