Polițiștii olteni au găsit un tânăr din Cezieni, care a fugit din autoizolare

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Cezieni, care la sfârșitul săptămânii trecute s-a întors din Germania, a ignorat total măsura izolării la domiciliu instituită. A fugit din autoizolare, iar vineri a fost căutat de polițiști care l-au găsit pe o bancă din municipiul Caracal, în timp ce servea mâncarea pe care tocmai și-o cumpărase. Oamenii legii au fost nevoiți să-l plaseze forțat în carantină instituțională, iar acesta va suporta acum tot ce este legat de cheltuiala privind cazarea într-un centru din județ și masa.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, bărbatul a fost amendat și cu 1.000 de lei.    

„În cursul zilei de astăzi (vineri, 22 mai n.r.), în municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, căruia i se instituise măsura izolării la domiciliu. Pentru nerespectarea măsurii de izolare acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei și a fost plasat în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în comunicat.

De o săptămână am ieșit din starea de urgență, care a durat două luni, iar acum suntem în starea de alertă pentru o lună. De aceea, în prezent, persoanele care vin din străinătate în județul Olt, intră direct în izolare la domiciliu, fiind monitorizați medical pentru următoarele două săptămâni, odată cu intrarea în starea de alertă renunțându-se la carantina instituționalizată. Însă, oltenii care nu se pot autoizola pot solicita să se carantineze pe cheltuiala statului și astfel îi pot proteja pe cei dragi din familie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<